تحولات منطقه

خوزستان- رییس ستاد هماهنگی بازسازی مناطق سیل زده خوزستان گفت: روند کار بازسازی به دلیل گرما و عدم امکان بتون ریزی در دمای هوای بالای ۴۰ درجه کند است اما از مهر ماه که گرمای هوا کاسته می شود کار سرعت بیشتری گرفته و تا پایان سال کار احداث منازل آسیب دیده از سیل پایان می پذیرد.

بازسازی منازل سیلزده تا پایان سال به سرانجام می رسد
زمان مطالعه: ۴ دقیقه

به گزارش خبرنگار قدس آنلاین؛  نصرالله دهقانی در نشست خبری ستاد هماهنگی بازسازی مناطق سیل زده خوزستان با اصحاب رسانه که پیش از ظهر امروز دوشنبه ۲۴ تیرماه برگزار شد، اظهار کرد: اگر چه سیل در اواخر فروردین فروکش کرد اما تا نیمه اردیبهشت روستاهای زیادی همچنان‌دچار آبگرفتگی و متاثر از سیل بود و کار ارزیابی بنساد مسکن از همان روزهای ابتدای اردییهشت ماه بصورت جدی شروع شد.

وی افزود: تا کنون ۲۲ هزار واحد مسکونی مورد ارزیابی قرار گرفته و ۱۷ هزار و ۵۰۰ واحد وارد سامانه پایش شده و عملا کار تشکیل پرونده و معرفی به بانک از خرداد ماه آغاز شده است.

رییس ستاد بازسازی مناطق سیل زده خوزستان عنوان کرد: از  این ۱۷ هزار و ۵۰۰ واحد، ۱۴ هزار واحد تعمیری با خسارت ۱۰ تا ۶۰ درصد بوده و ۳ هزار و ۵۰۰ واحد نیز احداثی هستند که تا امروز کار بیش از ۴ هزار واحد تعمیری آغاز شده و ۴ هزار واحد نیز خاتمه یافته و مورد استفادا قرار گرفته است.

دهقانی با اشاره به اینکه تسهیلات به صورت قرض الحسنه با سود ۴ درصد و بدون دریافت سفته و با ضامن زنجیره ای پرداخت میشود، تصریح کرد: از اواخر خرداد ماه بانک ها بصورت جدی پای کار آمدند و حدود ۹۰ درصد اعتبارات آنها تبدیل به قرارداد شده و قسط اول نیز به برخی از افراد پرداخت شده است.

وی با اشاره به استفاده بهینه از فرصت پیش آمده در امر بازسازی منازل سیل زدگان، خاطر نشان کرد: باید از فرصت بسیار محدود بازسازی استفاده کرد چرا که زمان بسیار کوتاه است.

رییس ستاد هماهنگی بازسازی مناطق سیل زده خوزستان ادامه داد: عمر بازسازی مناطق سیل زده در خوزستان در خصوص تعمیر مسکن تا پایان شهریور و در مورد احداث منازل آسیب دیده نهایتا تا پایان سال جاری است و استانهای معین بیش از این نمیتوانند در خوزستان خدمات ارائه داده و حضور داشته باشند.

وی با اشاره به اینکه باید از این فرصت کوتاه و تدارک و امکانات پیش آمده مانند سیمان و میلگرد رایگان، عدم پرداخت حق پروانه ساخت، طراحی و نقشه ساختمان، کمک های بلاعوض و تسهیلات کم بهره، تسهیل در دریافت تسهیلات و بسیاری موارد دیگر، کمال استفاده را کرد، تاکید کرد: اگر مردم قدر این شرایط را ندانسته و فرصت را غنیمت نشمرند قطعا از مزایای این اقدام بهره مند نخواهند شد.

وی افزود: در روند بازسازی منازل سیل زدگان قیمت تمام شده مسکن برای هر فرد  حدود ۹۰ میلیون تومان برای یک واحد ۸۰ متری است و این در حالی است که ۷۰ میلیون تومان این مبلغ را دولت در قالب تسهیلات بلاعوض ( ۱۰ میلیون تومان) و قرض الحسنه ساخت( ۴۰ میلیون تومان در روستاها) و تسهیلات معیشتی( ۱۵ میلیون تومان) و بلاعوض معیشتی ( ۵ میلیون تومان خرید اثاثیه منزل) پرداخت میکند.

دهقانی با اشاره به اینکه روند کار به دلیل گرما و عدم امکان بتون ریزی در دمای هوای بالای ۴۰ درجه و عدم حضور کارگران فصلی مهاجر در استان را کند عنوان کرد و گفت: از مهر ماه که از گرمای هوا کاسته میشود کار سرعت بیشتری میگیرد و تا پایان سال طبق آنچه که مطرح کرده بودیم کار احداث منازل آسیب دیده پایان خواهد پذیرفت.

وی تاکید کرد: کار دولت در زمینه بازسازی تنها پشتیبانی و تسهیل امور است و کلیه کارها به عهده خود مردم بوده و پیمانکار به صورت مستقیم با صاحب خانه ها در ارتباط است اما تمامی این مراحل از جمله کنترل کیفی و فنی، نظارت، متراژ و ... زیر نظر ستاد بازسازی است.

دهقانی با اشاره به اینکه با وجود گرما و شرایط سخت، کار احداث  ۱۰۰۰ واحد آغاز شده، اذعان کرد: به بازسازی مناطق سیل زده توجه خوبی شده است و حدود ۹۰ درصد اعتبارات تامین و به منظور پرداخت تسهیلات واریز شده و مصالح اساسی مانند سیمان و میلگرد به حد کافی در انبارها ذخیره شده است.

وی بر مشارکت هر چه سریعتر مردم در تشکیل پرونده و دریافت خدمات تاکید کرد و گفت: ما به اندازه کافی عوامل، نیروهای اجرایی و اعتبارات را پای کار آورده ایم و مردم باید از این فرصت استفاده کرده و مشارکت بیشتری داشته باشند اگرچه تا کنون نیز مشارکت مردم خوب بوده است اما روند آن کند است و باید سرعت بگیرد.

رییس ستاد هماهنگی بازسازی مناطق سیل زده خوزستان با تاکید این نکته که هر گونه تغییری در ارائه تسهیلات اعلام شود برای همه دریافت کنندگان اعمال خواهد شد، بیان کرد: سیاست های تشویقی به کسانی تعلق میگیرد که زودتر پای کار بیایند و سریع تر عمل کنند.

دهقانی با اشاره به اینکه کار بازسازی مناطق سیل زده به صورت متوازن در همه شهرستانها و روستاهای استان به خوبی پیش می رود، گفت: از روند کند کار در شهرستان اهواز راضی نیستیم.

وی در خصوص جابجای و انتقال ۸ روستای در مسیر سیل، اشاره کرد: در تلاشیم با احداث سیل بند های فنی نه خاکریز های فعلی، مرتفع سازی و دیگر اقدامات لازم درجا سازی کرده و از انتقال این روستاها جلوگیری کنیم.

وی در خصوص چگونگی پرداخت خسارت به تعاونی های مسکن که در جریان سیل آسیب دیده اند، خاطر نشان کرد: تسهیلات بازسازی مناطق سیل زده به افراد سیل زده تعلق میگیرد نه تعاونی ها، همچنین از آنجایی که ۱۰۰ درصد خانه های تعاونی ساز بیمه هستند میتوانند از بیمه خسارت خود را دریافت کنند اما باز هم به آنها گفته ایم افرادی را معرفی کنند تا تسهیلات به آنها پرداخت شده و مشکل حل شود.

دهقانی در خصوص پرداخت خسارت به منازل شیرین شهر نیز تصریح کرد: غالب واحد های شیرین شهر آپارتمانی است و تنها در واحدهای طبقه اول و پارکینگ نشست اتفاق افتاده که اعلام‌کردیم آن واحد هایی که مالکیت آنها مشخص است برای تشکیل پرونده و دریافت تسهیلات اقدام کنند.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.